“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Обръщане на пудинг от формичка

Полезен съвет

Ако възнамерявате да обърнете пудинга от формичките, още горещ го разпределете в предварително изплакнати със студена вода формички. Колкото по-мокри са формичките, толкова по-лесно ще се извади пудингът, тъй като водата възпрепятства прекия контакт между пудинга и стената на съда.
Най-подходящи форми за обръщане са тези с широк отвор в горната част. Преди да обърнете пудинга, той трябва да престои в хладилника мин. 4 часа. Колкото е по-студен, толкова по-лесно ще се извади от формата. На повърхността му се образува коричка, която служи за основата, върху която пудингът ще се задържи върху чинията или подноса след обръщането му от формичката. Без тази основа пудингът ще се разлее.
Отделете внимателно коричката на пудинга с върха на нож от стените на формата.
Хванете формата отстрани, завъртайки я с върха на пръстите внимателно отделяйте пудинга на възможно най-голямо разстояние от стените.
Поставете чинията като капак върху формата.
Обърнете заедно чинията и формата, така че пудингът да остане в чинията. Махнете формата внимателно.
За да поставите повече десерти върху една чиния, при обръщането използвайте широка шпатула или лопатка , добре изплакната със студена вода.