Flag

Тесто „Всичко в едно”

Подходящо за приготвяне на сладкиши без тежки съставки (напр. сушени плодове)

Тесто „Всичко в едно" се приготвя като кексовото тесто от масло, захар, яйца, брашно и бакпулвер. Единствената разлика се състои в това, че всички продукти се разбъркват едновременно, а не един след друг. Затова този вид тесто има по-малко рехава структура отколкото кексовото тесто, но е подходящо за приготвяне на сладкиши без тежки съставки (напр. сушени плодове).

1
Предварително загряване на фурната за печене

Винаги загрявайте фурната предварително. Моля, спазвайте и указанията за употреба на Вашата фурна.

2
Подготвяне на формата за печене
Picture - Kastenform fetten Ausschnitt bg

Намажете равномерно формата за печене с подходящ маргарин или масло с помощта на четка. Не използвайте олио, защото то ще се стече от страните на формата. 


При форми за кекс намажете само дъното, така тестото ще се задържи за страните при печене. 
При продълговати правоъгълни форми и кръгли форми за печене на кекс, след като намажете с мазнина, може да поръсите с брашно, трохи хляб, смлени орехи или бадеми и чрез леко потупване на формата и въртене да ги разпределите равномерно.


Или при правоъгълната форма след намазване с мазнина може да поставите хартия за печене. Така по-лесно ще извадите сладкиша от формата.

3
Изрязване на хартията за печене под сладкиша
Picture - Kastenform Backpapier auslegen-3558 ret ausschnitt бг

Очертайте дъното на формата върху хартията за печене, след това към него очертайте страните. Изрежете ъглите и прегънете по линиите на дъното.

4
Добавяне на съставките

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа. Добавете всички останали продукти - захар, ванилена захар, подправки (есенции), яйца, меко масло и евентуално течност. С миксер разбъркайте всичко за кратко на ниска, след това около две минути на най-висока степен, докато се получи гладко тесто.

5
Печене на тесто „Всичко в едно”
Picture - Rührteig Garprobe DSC7280 бг

Този тип тесто трябва да се изпече веднага след приготвянето му и то при точно спазване на рецептата. Поставете формата във фурната. След като изтече времето за печене, указано в рецептата, препоръчваме да проверите, дали тестото е изпечено. За тази цел боднете печивото в най-високата му част с дървена клечица. Ако клечицата е суха и не е останало тесто по нея, печивото е готово. Оставете сладкиша за около 10 минути във формата, след това го обърнете и оставете да изстине. При тарти обърнете формата веднага.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker