Flag

Украса с марципан

Вижте как да оформите цветни розички от марципан
1
Украса с фин марципан
Picture - Marzipan einfärben Arbeitsplatte Puderzucker DSC7240 Ausschnitt бг

За оформянето на покритие или моделиране на фигури, омесете марципана с малко пудра захар (напр. 100 г марципан с 20 г пудра захар). Полученото тесто е по-лесно за обработка и не се лепи по ръцете. Оцветете марципана по желание с какао Dr. Oetker или цветни сладкарски цветове Dr. Oetker.


Започнете с оформянето, като разточите марципана между два листа домакинско фолио или срязани на две здрави полиетиленови пликчета, за да избегнете залепването му по работната повърхност или точилка. Другият начин за разточване без да залепва, е като го разточите върху поръсена с пудра захар работна повърхност.


От получената кора изрежете с нож или с формички за дребни сладки различни мотиви според повода като сърца, звезди, цветя и др.

2
Форми на рози и листа от марципан
Picture - Marzipan einfärben Masse mit Puderzucker bestreuen DSC7269 Ausschnitt бг

За да направите червени марципанови розички от марципан, първо оцветете половината от марципановото тесто с червен сладкарски цвят Dr. Oetker.


Picture - Rosen per Hand modellieren-5652 ret бг

Оформете тестотот на руло с дебелина 1 см и го нарежете на малки парченца. 


Picture - Rosen 3farbig-5579 ret Ausschnitt бг

Оформете едно парченце конус с дължина 3 см. 


Picture - Rosen per Hand modellieren-5673 ret Ausschnitt бг

За листенцата, омесете всяко отделно парченце марципан на топчица и го поставете между два листа домакинско фолио, разточете на кръгче, докато краищата му станат тънички.

3
Оформяне на розичка
Picture - Rosen 3farbig-5585 ret Ausschnitt бг

Поставете листенцата на розичката така около марципановия конус, че върхът му да сочи нагоре и да се завива към основата на цветето. 


Picture - Rosen 3farbig-5606 ret Ausschnitt бг

Притиснете долната част на листенцето към основата на конуса , а горната завийте навън. За една роза използвайте 5-6 листенца. Оставете готовите рози за 30 мин на стайна температура, за да изсъхнат и да се втвърдят и внимателно отрежете долната четвърт от стъблото с нож, за да се получи стабилна стойка на розичката.

4
Оформяне на розови листенца

За зелени листенца, омесете марципана със зелен сладкарски цвят Dr. Oetker и оформете на руло с дебелина 1 см. С нож нарисувайте жилки на листенцата и огънете краищата им вълнообразно. Оставете ги да се втвърдят за 30 мин на стайна температурата и декорирайте с тях и розичките торта.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker