Flag

Срязване на тортен блат

Вижте как може лесно да срежете тортен блат

Поставете изстиналия пандишпанов блат върху лист хартия за печене или върху подложка за торта, така че долната страна, която е най-гладка, да се обърне и да е от горната страна на сладкиша. Блатът може да се раздели на пластове с помощта на конец или голям нож. За да станат слоевете с еднаква дебелина, срежете с върха на ножа като очертание около 1 см навътре от стената на блата.

1
Разрязване с конец

Picture - 43c dzielenie upieczonego biszkoptu.jpg бг

Поставете конеца в разреза, кръстосайте краищата му и издърпайте плавно, при което блатът се разрязва равномерно. Колкото по-дълго е престоял блатът след изпичане, толкова по-лесно се разрязва.


За да не се разчупи или разкъса блатът-основа на тортата при преместването, използвайте лист хартия за печене или подложка за торти . За да направите това, подгънете предния ръб на хартията за печене и я прокарайте под блата. С показалците избутвайте леко горния блат, като подлагате равномерно хартията. Повдигнете горния блат. При повдигане на блата се старайте, да поддържате хартията хорзонтално, за да не се пречупи пандишпановият блат.

2
Разрязване с нож

Picture - Tortenboden durchschneiden 4684 бг

Ако разделяте блата с нож,  вземете нож, по-дълъг от блата, поддържайте го хоризонтално и чрез завъртане на блата срежете през средата.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker