За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри, мармалади или маслени кремове, сметанови кремове.
За намазването използвайте нож, шпатулка или лопатка.
След като намажете първия блат, с помощта на лист хартия за печене или подложка за торти поставете втория блат. Подравнете блатове, така че ръбовете да съвпадат. Отново намажете с пълнежа и поставете следващия блат.
След като блатовете са намазани с крем и са сглобени, продължете с намазването на сладкиша от страни и отгоре. Първо намажете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите, след това разпределете останалия крем. За равномерното разпределение на крема по краищата най-добре да използвайте нож.
Може да поръсите страните на тортата с шоколадови стърготини, белени, смлени, запечени бадеми, смлени лешници, запечени овесени ядки или кокосови стърготини. За да полепнат по-гъсто по страните на тортата, използвайте шпатула или широк нож. Започнете от долу на добре, като може леко да натиснете с шпатулата или ножа,.
Преди да украсите повърхността на тортата, с разпределител или с нож за торта разпределете парчетата. Обикновено разпределителите за торта са за 16 или 18 парчета.
Обърнете около 5 см от ръба на торбичката на шприца навън, напълнете я до около половината. След това съберете краищата на торбичката нагоре. Избутайте крема внимателно надолу, така че да излезе въздухът и завийте краищата на торбичката точно над крема. Ако имате нужда от допълнително крем, допълвате на порции. Поддържайте торбичката отвесно и подпирайте с дясната ръка, притискайте леко крема, за да излиза навън, а с лявата ръка направлявайте посоката на крема. Не хващайте торбичката на шприца с цяла ръка, а само с палеца и показалеца, за да не се затопли крема и да се втечни от топлината на ръката.