Flag

Пълнеж и гарниране на торта

Вижте как може бързо и лесно да украсите и гарнирате торта
1
Пълнеж за торти
Picture - Tortenboden Creme DSC7443 ausschnitt бг
Picture - Tortenboden füllen oben 4699 ret ausschnitt бг

За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри, мармалади или маслени кремове, сметанови кремове. 


За намазването използвайте нож, шпатулка или лопатка. 


След като намажете първия блат, с помощта на лист хартия за печене или подложка за торти поставете втория блат. Подравнете блатове, така че ръбовете да съвпадат. Отново намажете с пълнежа и поставете следващия блат.


Picture - Tortenboden Rand DSC7531 бг
Picture - Tortenrand glatt DSC7546 ausschnitt бг

След като блатовете са намазани с крем и са сглобени, продължете с намазването на сладкиша от страни и отгоре. Първо намажете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите, след това разпределете останалия крем. За равномерното разпределение на крема по краищата най-добре да използвайте нож.

2
Украсяване на повърхността и страните на тортата
Picture - Rand_Schokoraspeln_DSC7658 ausschnitt бг

Може да поръсите страните на тортата с шоколадови стърготини, белени, смлени, запечени бадеми, смлени лешници, запечени овесени ядки или кокосови стърготини. За да полепнат по-гъсто по страните на тортата, използвайте шпатула или широк нож. Започнете от долу на добре, като може леко да натиснете с шпатулата или ножа,. 


Picture - Torte mit Lineal einteilen DSC7829 бг

Преди да украсите повърхността на тортата, с разпределител или с нож за торта разпределете парчетата. Обикновено разпределителите за торта са за 16 или 18 парчета.

3
Украсяване с шприц
Picture - Spritzbeutel zur Hälfte füllen DSC7888 бг
Picture - Creme mit Teikarte schieben DSC7927 бг
Picture - Torte Tuffs Lochtülle DSC8047 бг

Обърнете около 5 см от ръба на торбичката на шприца навън, напълнете я до около половината. След това съберете краищата на торбичката нагоре. Избутайте крема внимателно надолу, така че да излезе въздухът и завийте краищата на торбичката точно над крема. Ако имате нужда от допълнително крем, допълвате на порции. Поддържайте торбичката отвесно и подпирайте с дясната ръка, притискайте леко крема, за да излиза навън, а с лявата ръка направлявайте посоката на крема. Не хващайте торбичката на шприца с цяла ръка, а само с палеца и показалеца, за да не се затопли крема и да се втечни от топлината на ръката.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker