Flag

Веган пудинг - бързо, лесно, вкусно! Вижте как

Ето как да приготвите веган пудинг с овесено, бадемово или друго алтернативно мляко
1
Веган ли са пудингите на Dr. Oetker?
Picture - Pudding zubereiten Topf Ausschnitt DSC9962

Отговорът е и ДА, и НЕ. Оригиналният ни пудинг не съдържа млечни продукти, но в заводите, от които идват, се произвеждат и продукти, които имат в състава си мляко. Затова и на опаковката им ще откриете текст, че МОЖЕ да съдържат следи от мляко. Спазваме строго система за управление на алергени в нашите продукти, но все пак не изключваме възможността (макар и минимална) във веган продуктите ни да има следи от мляко. Именно поради това може да кажем, че всички продукти от серията Оригинален пудинг са подходящи за консумация при веган диета, но не и за хора с остро изявена алергия към млечни продукти. 

Класическият Оригинален пудинг с вкус на ванилия е веган и е идеален за приготвяне на най-различни десерти. Ако не сте фен на ванилията, то може да приготвите пудинг с някой от останалите вкусове - шоколадтъмен шоколад, крем брюле, ягода, карамел или сметана, които също са веган.

2
Коя алтернатива на прясното млякото да изберете?

На пазара има голямо разнообразие от напитки на растителна основа или така нареченото растително мляко, като соевото и бадемовото са препоръчителна за приготвяне на веган пудинг. За да ги приготвите, просто следвайте указанията на гърба на опаковката, а за още по-вкусен резултат може да добавите ядки, ядково масло и плодове.

3
Може ли да използвате овесено мляко за пудинг?

Овесеното мляко и овесените напитки имат различни качества в зависимост от производителя. Имайте предвид, че пудингът, приготвен с овесено мляко, може да остане течен и да не стегне въпреки продължително готвене.

4
Можете ли да използвате соево мляко за пудинг?

Соевото мляко е много подходящо за приготвяне на веган пудинг. Пудингът ще има леко зърнест вкус, но ако сте свикнали с консумацията на соеви напитки, то няма да имате проблем с вкуса.

5
Можете ли да използвате бадемово мляко за пудинг?

Бадемовото мляко и бадемовите напитки са чудесни за приготвяне на пудинг и са може би най-подходящия вариант. След варене на пудинга ще усетите още по-силно финия и плътен вкус на бадемовата напитка. А ето как да приготвите вкусен, здравословен веган ванилов пудинг с бадеми.

6
Може ли да направите пудинг само с вода?

Ако решите да използвате вода за приготвяне на пудинга, то имайте предвид, че по цвят и вкус получената смес ще се различава доста от тази на стандартен пудинг. Като алтернатива може да смесите пудинга със сок от ябълка или портокал.

7
Какво да направите, ако пудингът не стегне?

Някои млечни алтернативи на растителна основа може да съдържат ензими, които да разградят нишестето в пудинга и заради това той да не се сгъсти. Ако и при вас се получи така, то може да използвате течната смес като сос за други десерти.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker