Бурканите, които използвате за консервиране, трябва да са в безупречно състояние. Препоръчително е да използвате капачки с винт и вътрешно уплътнение, тъй като те защитават по-добре консистенцията, аромата и естествения цвят. Капачките с винт са най-доброто решение против изсушаване на масата в бурканите и нахлуването на микроорганизми в тях.
Не използвайте големи буркани. Най-подходящи са тези с обем от 200 ml (250 g) или 370 ml (450 g). Така не се налага бурканите да се съхраняват твърде дълго след отварянето им.
Преди употреба винаги измивайте бурканите добре с гореща вода и миещ препарат, след което ги изплаквайте обилно с чиста, гореща вода и оставете да изсъхнат върху чиста кърпа.
Буркани, измити в съдомиялна машина, препоръчваме да изплакнете още веднъж в чиста, гореща вода, тъй като в тях може да са останали частици от миещите препаратите, които могат да попречат на желирането.
Поставете капачките с винт и сложете бурканите в тенджера и варете около 5 мин.