Flag

Рецепти

Конфитюр за 5 минути!

Съхранете вкуса на лятото в домашни конфитюри, мармалади и желета с добавките за консервиране на Dr. Oetker и му се насладете и през зимата. Гелфикс е вашият малък помощник при направата на вкусна зимнина - съхранявате витамините, цвета и формата на плодовете и може само за 5 минути да приготвите великолепен конфитюр от любимите плодове. E, след като вече знаете каква е тайната за лесно и бързо приготвяне на конфитюри, мармалади и желета, е време да запретнете ръкави и да се захванете с приготвянето на домашна зимнина. Както винаги - ние сме тук, за да ви заредим с много идеи. Червени плодове, жълти плодове, стандартни и нестандартни комбинации - открийте всички тук. 👇

Нови рецепти

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Любими мармалади и конфитюри с червени плодове


Независимо дали са малки или големи, сладки или кисели, родни или екзотични, всички червени плодове могат да бъдат съхранени като вкусни традиционни и нетрадиционни сладка, конфитюри, мармалади и желета с помощта на добавките за консервиране на Dr.Oetker! Тук ще откриете лесни и бързи рецепти за приготвяне на зимнина в домашни условия.

1
2
3
4
Picture - banner 2 image

РЕЦЕПТИ

Сезонът на ягоди и малини - още рецепти с червени плодове

Пригответе мармалад с всякакви червени плодове и различни комбинации от ароматни захари, алкохол, мента, кафе.

Picture - banner 2 image

РЕЦЕПТИ

Сезонът на ягоди и малини - още рецепти с червени плодове

Пригответе мармалад с всякакви червени плодове и различни комбинации от ароматни захари, алкохол, мента, кафе.

Oще рецепти тук
Oще рецепти тук

Конфитюри, мармалади и желета с жълти и оранжеви плодове

Отдаваме чест на всички жълти и оранжеви плодчета - праскови, кайсии, ябълки и круши. Те са толкова вкусни пресни, колкото и прилежно затворени в стъклени буркани, затова ви споделяме любимите ни идеи как да ги похапвате сладко-сладко дори и през зимата. 😋 Открийте интересни рецепти за сладка и конфитюри с традиционни жълти и оранжеви плодове тук.

1
2
3
4

РЕЦЕПТИ

Конфитюри, мармалади и желета с жълти и оранжеви плодове

Пригответе сами и вие с праскови, кайсии, лайм, ябълки, манго и други жълти и оранжеви плодове.

Picture - banner 2 image
Picture - banner 2 image

РЕЦЕПТИ

Конфитюри, мармалади и желета с жълти и оранжеви плодове

Пригответе сами и вие с праскови, кайсии, лайм, ябълки, манго и други жълти и оранжеви плодове.

Открийте много идеи тук
Открийте много идеи тук

Видео рецепти

Ягодов конфитюр

Сладко от ябълки с канела

Сладко от череши с дъх на ром

Сладко от круши с лавандула

Черешов конфитюр с орехи

Нестандартни глезотийки

Конфитюр от ягоди и чушки, малинов конфитюр с банани или чътни с ягоди и френско грозде? Да, с малко въображение и добавките за консервиране на Dr.Oetker може да приготвите всякакви нестандартни и нетрадиционни мармалади, конфитюри, желета и чътнита, с които да изненадате всички вкъщи. 👌 Вадете бурканите и разгледайте нашите предложения

Picture -

Не приготвяйте големи количества наведнъж

Не приготвяйте големи количества наведнъж (макс. двойна доза от продуктите, виж препоръката на гърба на опаковката). По-големи количества удължават времето за варене, продуктите не се сваряват достатъчно добре, витамините се унищожават и заедно с това твърдостта и цвета на сладката се нарушават.

За да не загори

След като сместа заври, бъркайте постоянно, за да не загори масата и да може да се изпари достатъчно течност.

Пазете абсолютна чистота

Изключително важно е да пазите абсолютна чистота, както при обработката на плодовете, така и при използването на уредите за консервиране. Дори и най-малките замърсявания могат да доведат до преждевременно разваляне на консервираните продукти.

Съхранявайте на хладно и тъмно място

Съхранявайте готовите консерви на хладно и тъмно място. Така естественият им цвят е защитен и желирането ще се осъществи напълно.


Пукнати буркани съхранявайте в хладилника, тъй като при изсипване от буркана твърдата структура на конфитюра, мармалада или желето е нарушена, така че плодовият сок може да се разлее.

За по-голяма трайност на консервираните продукти

Имайте предвид, че трайността на консервираните продукти намалява при добавяне на съставки със съдържание на мазнини като ядки, кокосови стърготини или варени с плодовете допълнителни съставки като листа от мента, маточина и др.

Последвайте Dr. Oetker