Рецепти
Съхранете вкуса на лятото в домашни конфитюри, мармалади и желета с добавките за консервиране на Dr. Oetker и му се насладете и през зимата. Гелфикс е вашият малък помощник при направата на вкусна зимнина - съхранявате витамините, цвета и формата на плодовете и може само за 5 минути да приготвите великолепен конфитюр от любимите плодове. E, след като вече знаете каква е тайната за лесно и бързо приготвяне на конфитюри, мармалади и желета, е време да запретнете ръкави и да се захванете с приготвянето на домашна зимнина. Както винаги - ние сме тук, за да ви заредим с много идеи. Червени плодове, жълти плодове, стандартни и нестандартни комбинации - открийте всички тук. 👇
45 Рецепти
29 Рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Независимо дали са малки или големи, сладки или кисели, родни или екзотични, всички червени плодове могат да бъдат съхранени като вкусни традиционни и нетрадиционни сладка, конфитюри, мармалади и желета с помощта на добавките за консервиране на Dr.Oetker! Тук ще откриете лесни и бързи рецепти за приготвяне на зимнина в домашни условия.
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
РЕЦЕПТИ
Пригответе мармалад с всякакви червени плодове и различни комбинации от ароматни захари, алкохол, мента, кафе.
Oще рецепти тукОтдаваме чест на всички жълти и оранжеви плодчета - праскови, кайсии, ябълки и круши. Те са толкова вкусни пресни, колкото и прилежно затворени в стъклени буркани, затова ви споделяме любимите ни идеи как да ги похапвате сладко-сладко дори и през зимата. 😋 Открийте интересни рецепти за сладка и конфитюри с традиционни жълти и оранжеви плодове тук.
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
РЕЦЕПТИ
Пригответе сами и вие с праскови, кайсии, лайм, ябълки, манго и други жълти и оранжеви плодове.
Открийте много идеи тукЯгодов конфитюр
Сладко от ябълки с канела
Сладко от череши с дъх на ром
Сладко от круши с лавандула
Черешов конфитюр с орехи
Конфитюр от ягоди и чушки, малинов конфитюр с банани или чътни с ягоди и френско грозде? Да, с малко въображение и добавките за консервиране на Dr.Oetker може да приготвите всякакви нестандартни и нетрадиционни мармалади, конфитюри, желета и чътнита, с които да изненадате всички вкъщи. 👌 Вадете бурканите и разгледайте нашите предложения
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Не приготвяйте големи количества наведнъж (макс. двойна доза от продуктите, виж препоръката на гърба на опаковката). По-големи количества удължават времето за варене, продуктите не се сваряват достатъчно добре, витамините се унищожават и заедно с това твърдостта и цвета на сладката се нарушават.
След като сместа заври, бъркайте постоянно, за да не загори масата и да може да се изпари достатъчно течност.
Изключително важно е да пазите абсолютна чистота, както при обработката на плодовете, така и при използването на уредите за консервиране. Дори и най-малките замърсявания могат да доведат до преждевременно разваляне на консервираните продукти.
Съхранявайте готовите консерви на хладно и тъмно място. Така естественият им цвят е защитен и желирането ще се осъществи напълно.
Пукнати буркани съхранявайте в хладилника, тъй като при изсипване от буркана твърдата структура на конфитюра, мармалада или желето е нарушена, така че плодовият сок може да се разлее.
Имайте предвид, че трайността на консервираните продукти намалява при добавяне на съставки със съдържание на мазнини като ядки, кокосови стърготини или варени с плодовете допълнителни съставки като листа от мента, маточина и др.