Flag

Рецепти

Конфитюри, мармалади и желета
с жълти и оранжеви плодове

Отдаваме чест на всички жълти и оранжеви плодчета - праскови, кайсии, ябълки и круши. Те са толкова вкусни пресни, колкото и прилежно затворени в стъклени буркани, затова ви споделяме любимите ни идеи как да ги похапвате сладко-сладко дори и през зимата. 😋 Открийте интересни рецепти за сладка и конфитюри с традиционни жълти и оранжеви плодове тук.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Рецепти с ябълки


Ябълките са любим плод на всички и са вкусни както пресни, така и затворени в буркани. Различни сортове ябълки могат да се открият и закупят целогодишно на българския пазар - през есента, лятото и зимата, което ги прави страхотен избор за домашна зимнина. Най-подходящи за консервиране са ароматните сортове ябълки. Нестандартен, но впечатляваш конфитюр или мармалад, може да получите в съчетание с киви или сливи, а ако изстискате сока на ябълките - да ги превърнете във вкусно желе. Вижте нашите вкусни предложения тук. 

Рецепти с кайсии


Кайсиите са сред любимите ни плодчета за приготвяне на сладки домашни конфитюри, мармалади и сладка. А сега ще ви дадем и един съвет от кухнята - ако кайсиите не са много сочни, добавете към конфитюра малко шампанско, вино или сок от бяло грозде. Страхотна зимнина може да приготвите, като съчетаете кайсиите с ягоди или бадеми. Разгледайте нашите предложения.

Рецепти с праскови


Съчетайте праскови и нектарини с кайсии или червени дребни плодове (ягоди, малини, къпини), за да придадете още по-богат вкус на вашите мармалади и конфитюри. А знаете ли защо конфитюрите от праскови имат лек кафеникав цвят? Това е заради кожата им. Ако искате да приготвите светъл като злато конфитюр - посто обелете плодовете. Бланширайте ги за кратко в гореща вода, за да омекне кожата им и да може по-лесно ще се отстрани от плода. А след това остава само да се насладите на тази домашна вкусотия.

1
2
3
4

Още рецепти с жълти и оранжеви плодове

Последвайте Dr. Oetker