Почистете точно 700 гр. ананас. След което измийте, почистете и претеглете 300 гр. джанки и лешници.
Поставете всички продукти в подходящ съд за варене. Смесете с.л. захар с половината от съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към сместа. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете и останалата захар и пакетчето захар с аромат ром на Dr. Oetker. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране