Обелете райските ябълки, нарежете ги на малки парченца и претеглете 400 г. обелете портокалите и махнете белите ципи и претеглете 400 г. обелете кивито, нарежете го на малки парченца и претеглете 200 г. Обелете джинджифила и го накълцайте на много малки парченца.
Смесете плодовете в подходящ съд за варене Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута.
Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране