Сварете морковите във вряща вода за 12-15 минути. Отцедете ги от водата ги пасирайте.
Изстискайте портокалите и отмерете 400 мл сок.
Сварете бурканите и завинтете капачките или ги изплакнете с много гореща вода.
Смесете пасираните моркови, портокаловия сок, захарта и пакетчето Гелфикс в голяма тенджера и разбъркайте съставките, за да се смесят добре. Оставете всичко да заври, като бъркате непрекъснато и ги гответе поне 3 минути при непрекъснато бъркане.
Направете тест за желиране: сложете 1-2 чаени лъжички от горещата смес в чиния. Ако не стегне, продължете да готвите още 1 минута или, ако плодът е сладък, добавете 1 опаковка лимонената киселина.
Обезмаслете конфитюра, ако е необходимо. Веднага след това го напълнете в буркани до ръба и ги затворете плътно с капачки.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Приготвяне:40 Средно ниво на сложностabout 6 буркана ((200 мл))