Цветът на яйцата е много важен, ако искате да постигнете желаните резултати.
Например, при Бонбонени и Пролетни бои за яйца на Dr. Oetker е много важно да използвате бели яйца, защото само така ще получите ярки цветове. При Приказната боя пък трябва да използвате кафяви яйца, ако искате да постигнете плътен наситен металически цвят.
Освен цвета на яйцата, има и други фактори, които трябва да вземете предвид. При боядисване яйцата трябва да са достатъчно топли, но не и горещи. Сигурно се питате какво означава “достатъчно топли”? След като ги сварите, трябва да ги оставите в горещата вода. Когато дойде моментът за боядисване, извадете едно, подсушете го добре и го оставете да изстине до степен, при която може да го държите в ръка. Ръкавицата, с която ще боядисвате яйцето, също трябва да е суха, ако искате да постигнете обещаните резултати.
Дойде ред и на най-важната част - боядисването. Една от причините боята да не “хваща” е яйцето да не е измито добре преди варене и по него да са останали мазни петна, които да възпрепятстват плътното покриване на боята. Яйцата трябва да се измият с препарат за миене на съдове.
Друга възможна причина е яйцето да е изстинало. Както вече ви споделихме по-горе, за да може боята да покрие плътно яйцето, то трябва да е топло. Обратно също е възможно - яйцето да е твърде горещо, което ще попречи желатиновата смес на боята да се закрепи за повърхността му.
Недостатъчно въртене на яйцето в ръка при боядисване с ръкавица е една от основните причини цветът да не стане плътен. За да може боята да покрие плътно яйцето и то да изсъхне хубаво, трябва да го въртите в ръка достатъчно дълго. Преди да започнете боядисването, разтрийте добре 2-3 капки от боята в едната ръка с ръкавица и въртете яйцето, докато боята постепенно започне да изсъхва по повърхността му. Ако то не изсъхва при въртене, е възможно и да сте сложили твърде много капки боя върху ръкавицата.
Ако решите, че искате да постигнете по-плътни и ярки цветове и да боядисате повторно яйцата, то имайте предвид, че те трябва да са все още топли, но изсъхнали след първото нанасяне.
За Класическите бои e въпрос на вкус. Ако яйцата са бели, цветовете ще се получат по светли. Докато ако са кафяви, ефектът ще е по-плътен и тъмен цвят.
Ако решите да боядисате яйцата с Класически бои за яйца на Dr. Oetker, то към разтворената боя трябва да добавите и оцет с киселинност 9%. Качеството и процентът киселинност на оцета са много важни за фиксирането и яркостта на цветовете. Ако киселинността му е по-ниска от 9%, трябва да увеличете количеството оцет, което добавяте към горещата вода.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: