Flag

Великденски къпкейкове

16 мъфини (/кексчета)
Леснa
60
Тези великденски кексчета ще внесат свеж пролетен аромат в дома ви, а тематичната великденска украса е черешката на тортата
Пикантен лимонов пандишпан с малинов пълнеж, покрит с ванилов маслен крем и завършен с великденски пръскачки и шоколадова украса. Тези вкусни великденски кексчета са перфектен баланс на свежи пролетни вкусове
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да съхраните кексчета до 5 дни след изпичане в херметически затворен контейнер.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
125 гмаргарин
125 гзахар
2 бр.яйца (размер М)
2 с.л.лимонов сок
135 гбрашно
1 с.л.бакпулвер Dr.Oetker
120 гсладко (от малини)
За масления крем
120 гмасло (меко)
250 гпудра захар
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За украсата
1 малкозахарни конфети Dr.Oetker
1 пак.Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
1 малкозахарни перли Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
Picture - Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
Picture - захарни перли Dr.Oetker
1

Приготвяне на тестото

Загрейте предварително фурната до 180°C/160°C. 
Поставете маргарина и захарта в голяма купа и ги разбийте заедно по получаване на светъл и пухкав крем.

2

Добавете яйцата и лимоновия сок и разбийте до получаване на гладка смес. Ако сместа започне да се пресича, добавете една лъжица брашно. Добавете пресятото брашно и бакпулвера и разбъркайте, докато се смесят.

3

Разпределете сместа между формите за печене и печете около 20 минути или до златисто. Оставете кексчетата да се охладят във формата за 10 минути и след това ги прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.

4

Приготвяне на масления крем

Изсипете маслото в голяма купа и го разбийте, докато стане гладко. Добавете към него пудрата захар на няколко пъти и разбъркайте добре. Накрая прибавете екстракта от ванилия и, ако е необходимо, няколко супени лъжици мляко и отново разбийте масления  крем, докато стане лек и пухкав. Пресипете го в пош със звездовиден накрайник. 

5

Декориране на мъфините

След като кексчетата се охладят, вземете остър нож и изрежете малък кръг в горната част на всяко кексче. Поставете в получените дупки  по една лъжица сладко и ги покрийте отново с изрязаните парчета тесто.

6

Покрийте кексчетата с масления крем, украсете ги със захарните поръски и великденските декорации и великденските ви кексчета са готови за споделяне със семейството и приятелите.

Съвет за рецептата

  • Може да съхраните кексчета до 5 дни след изпичане в херметически затворен контейнер.