Започваме с Франция, защото кой не обича Париж? Французите са известни с много неща — Айфеловата кула, багетите и кроасаните са само част от тях. Вероятно всичко това ви е известно и вероятно сте опитвали не едно и две френски вина.
Но знаехте ли, че корнишоните на туршия също тръгват от този регион? В днешно време е трудно да си представим туршия без хрупкави корнишони или кисели краставички от какъвто и да било друг сорт. Е, французите са го измислили.
Ах, Италия! Романтика, история, култура... И храна, толкова разнообразна и така вкусна храна. Макар да очаквате от италианците изкушаваща паста или тънка хрупкава пица, не бива да се изненадвате, че те са майстори дори на туршиите.
Представяме ви mostarda di frutta — или плодове с горчица. Това е тяхната комбинация от чътни, сос и туршия. На външен вид наподобява конфитюр или сладко, но вкусът е отличителен и не може да бъде сбъркан. Обикновено се сервира заедно с месо и сирена, а за да се направи, освен плодовете се използват три основни съставки: вода, горчица и захар.
Швеция е изтеглила късата клечка, що се отнася до съотношение ден - нощ и слънчева светлина - облаци. Но именно защото зимите там са така дълги, а вегетационните периоди са къси, шведите са се научили да мариноват още през Средновековието.
Мариновата херинга е запазена тяхна марка, а в най-основната си версия рецептата включва в себе си сол, оцет и подправки. Срещат се обаче и разновидности с допълнителни разнообразни артоматни подправки като горчица и копър например. Трудно ще намерите шведска маса, на която да не присъства херингата.
Южнокорейската кухня е забележителна и много любопитна. Националното им ястие кимчи е неразделна част от вековната им традиция в кухнята. Възпят в стихотворение още през 14 в., кимчи продължава и до днес да възхищава хора и култури.
Традиционната рецепта включва пекинско зеле, чесън и люти чушки, но вариациите, които се срещат, са многобройни. Има безброй начини за консумиране на кимчи, но няколко идеи са да добавите към яхния, да го ползвате за плънка на палачинка или пък за овкусяване на пържен ориз.
Ако е туршия, да е царска! Открай време традиционната туршия, която присъства по българската празнична и делнична трапеза, е царската.
Класическата рецепта е с камби, но може да комбинирате червени чушки, зелени чушки, карфиол, камби, моркови, зелени домати и целина по какъвто начин ви е вкусно.
Звездата на селската царска туршия пък е зелето. Може да го добавите и във вашата туршия тази година.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: