Пригответе зеленчуците - изчистете и измийте бамята, накъсайте карфиола, обелете чесъна на скилидки, нарежете останалите продукти. В голяма тава размесете всички продукти, леко ги посолете и ги оставете в хладилник за 1 нощ. На сутринта разпределете зеленчуците в бурканите.
Пригответе маринатата в тенджера - налейте водата, добавете оцета и захарта. Изсипете съдържанието на пакетчето Пикант фикс сладко-кисела и изчакайте сместа да заври. Оставете маринатата да ври за 3-5 минути, като бъркате непрекъснато.
По желание в самия край може да добавите клонки копър, магданоз, дафинов лист. Залейте зеленчуците с горещата марината, затворете бурканите и ги обърнете за 10-15 минути. След като се охладят напълно, ги съхранявайте на хладно и тъмно място.
Последвайте Жана Душкова-Васева от кулинарния блог Mish-Mash за още апетитни рецепти.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране