Измийте и махнете дръжките на чушлетата, като отстраните и семената, така ще бъдат по-малко люти. Ако ги предпочитате по-люти, можете да оставите част от семената. Нарежете сиренето на кубчета с размера на отворите на чушлетата. Поставете по едно кубче от сиренето във всяко чушле, като го притиснете добре.
Подредете плътно чушлетата в стерилизирани буркани, като между тях поставите по няколко стръка копър. Може да използвате и цветовете на копъра. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс в тенджера с вода, оцет и захар. Поставете на котлона и сварете за няколко минути. След като сварите маринатата, опитайте и прибавете още захар и оцет по ваш вкус, ако е необходимо.
Изсипете сместа в бурканите върху чушлетата и ги затворете плътно с капачки. След като бурканите изстинат, ги приберете в хладно помещение за съхранение.
Последвайте Таня от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране