Flag

Туршия с камби и карфиол

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
20
Семпла комбинация за царска туршия
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгкамби (средно големи)
about 1 кгкарфиол (глава)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Приготвяне

Почистете и измийте камбите. По-големите от тях оставете цели, а по-малките нарежете на парчета. Измийте и нарежете на малки главички карфиола и напълнете с тях по-големите камби. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подготвени буркани.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добaвят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. По желание може да добавите клонки копър. Затворете бурканите веднага.