Измийте и стерилизирайте 7 буркана с вместимост 400 г. и техните капачки. Измийте добре и изрежете крайчетата на цвеклото, но не прекалено близо до главата. Така ще отдели по-малко цвят при варенето.
Сварете цвеклото, докато омекне. След като е добре сварено, оставете цвеклото да изстине така, че да можете да работите с него. Отрежете крайчетата близо до главата и обелете внимателно коричката. Тя ще падне много лесно, само с леко притискане с пръсти. Не е необходимо да белите цвеклото с нож.
Нарежете цвеклото на шайби и ги подредете в бурканите. Сварете Пикант фикса според указанието на опаковката. Залейте цвеклото с горещата марината и затворете плътно с капачките.
Докато изстиват, капачките ще се вакумират, не е нужно да объщате бурканите. Ако искате да сте сигурни, че туршията ще издържи по-дълго, можете да сварите бурканите с цвеклото за 2-3 мин, за да се стерилизират. При стерилизирането (варенето), бурканите трябва да са покрити с вода над капачката.
Тази чудесна рецепта е споделена с нас от Таня Донева. Нейният кулинарен блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов може да последвате в инстаграм и фейсбук.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране