“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Селска туршия

Традиционна българска туршия

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Селска туршия

Продукти:

1 бр. зелки
7 бр. моркови
1,5 кг домати зелени
0,5 кг чушки чорбаджийски
1 бр. целина
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 л. вода
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар

preparation

Приготвяне

1

Нарежете зелето на тънки ленти, морковите - на кръгчета, зелените доматчета - на четвъртинки, а ако са по-дребни, ги запазете цели. Главата целина нарежете на кубчета, а листата - на едро. Чорбаджийските чушки запазете цели.

2

Напълнете бурканите, като редувате целенчуците.

3

Изсипете съдържанието на пакетчето Пикант фикс в тенджера с 1,75 л вода, 300 мл оцет (6% или 9%) и 150 г захар. Сложете да заври и варете 3-5 мин като разбърквате без прекъсване.

4

Залейте подредените в бурканите зеленчуци с горещата смес.

5

Затворете бурканите и обърнете с капачките надолу за 10 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация