Flag

Селска туршия

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
20
Традиционна българска селска туршия
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 бр.зелки
7 бр.моркови
1,5 кгдомати зелени
0,5 кгчушки чорбаджийски
1 бр.целина
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Нарежете зелето на тънки ленти, морковите - на кръгчета, зелените доматчета - на четвъртинки, а ако са по-дребни, ги запазете цели. Главата целина нарежете на кубчета, а листата - на едро. Чорбаджийските чушки запазете цели.

2

Напълнете бурканите, като редувате целенчуците.

3

Изсипете съдържанието на пакетчето Пикант фикс в тенджера с 1,75 л вода, 300 мл оцет (6% или 9%) и 150 г захар. Сложете да заври и варете 3-5 мин като разбърквате без прекъсване.

4

Залейте подредените в бурканите зеленчуци с горещата смес.

5

Затворете бурканите и обърнете с капачките надолу за 10 мин.