Flag

Смесена туршия с горчица

4 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Неустоимо вкусна туршия с бамя, моркови, зеле, карфиол, люти чушки и лук
Ако харесвате традиционна туршия, но предпочитате леко пикантен вкус и неочаквани съставки, тази туршия е идеална за вас.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Съставки
4 бр.зелки
4 бр.карфиол
20 бр.моркови
2 бр.чесън (глава)
250 глюти чушки
1 бр.целина
500 гбамя
500 гзелен домат (дребен)
7 с.л.горчица на прах
3 бр.Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1

Приготвяне

Нарежете зелето и карфиола на ивици, морковите на кръгчета и целината на кубчета. Обелете чесъна на скилидки. Натъркайте бамята с много сол и обилно я изплакнете с вода. Изрежете част от дръжките на лютите чушки. Ако доматчетата са малки, само ги надупчете. Ако са по-големи, ги нарежете на полумесеци.


Смесете зелето, карфиола, морковите, чесъна, лютите чушки, целината, бамята и доматите. Разбъркайте ги добре и ги наредете в буркани, без да ги притискате много.


В тенджера поставете 150 г захар, 300 мл оцет (задължително 6% или 9%) и 1,75 л вода. Добавете пакетчето Пикант фикс и горчицата на прах. Варете в продължение на 5 мин, след което залейте зеленчуците в бурканите.


Посочената марината е за 1 пакетче Пикант фикс. Имайте предвид, че не може да се каже колко точно марината ще ви е необходима, защото това зависи както от големината на зеленчуците, така и от бурканите, които сте избрали. Със сигурност обаче ще са ви нужни поне 3 пакетчета.


Таз рецепта споделя с нас Жана Душкова от кулинарния блог Миш-маш. Може да я последвате във фейсбук.