Нарежете зелето и карфиола на ивици, морковите на кръгчета и целината на кубчета. Обелете чесъна на скилидки. Натъркайте бамята с много сол и обилно я изплакнете с вода. Изрежете част от дръжките на лютите чушки. Ако доматчетата са малки, само ги надупчете. Ако са по-големи, ги нарежете на полумесеци.
Смесете зелето, карфиола, морковите, чесъна, лютите чушки, целината, бамята и доматите. Разбъркайте ги добре и ги наредете в буркани, без да ги притискате много.
В тенджера поставете 150 г захар, 300 мл оцет (задължително 6% или 9%) и 1,75 л вода. Добавете пакетчето Пикант фикс и горчицата на прах. Варете в продължение на 5 мин, след което залейте зеленчуците в бурканите.
Посочената марината е за 1 пакетче Пикант фикс. Имайте предвид, че не може да се каже колко точно марината ще ви е необходима, защото това зависи както от големината на зеленчуците, така и от бурканите, които сте избрали. Със сигурност обаче ще са ви нужни поне 3 пакетчета.
Таз рецепта споделя с нас Жана Душкова от кулинарния блог Миш-маш. Може да я последвате във фейсбук.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране