
Зеленчуците се измиват и почистват. Дръжките и семките на чушките се отстраняват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, зелето – на по-едри парчета. Магданозът се нарязва на ситно, а чесънът може да се нареже с нож или пък да използвате чопър за по-лесно.
В тенджера се слагат водата, солта, захарта, оцета, олиото и съдържанието на пакетчето Pikant Fix сладко-кисела. След като сместа заври, чушките се бланшират за кратко в нея – за около 2 минути, като се пускат по няколко чушки в тенджерата и се поставя капак. След това се бланшират морковите и зелето. Когато зеленчуците са готови, започва реденето в буркани. Редуват се чушки, магданоз, чесън, моркови, зеле и така, докато се напълни буркана.
Накрая зеленчуците се заливат с горещата течност, в която сме парили зеленчуците, и добре се затворят с капачка. След това бурканите се стерилизират за 5 минути.
Така приготвената зимнина може да се консумира след 14 дни от приготвянето.
Тази рецепта ни предлага Илиана Николова от кулинарния блог Щъркелово гнездо.
Свързани рецепти

туршии

туршии

туршии