Flag

Ягодов конфитюр с касис

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Сладък конфитюр с ягодки и аромат на касис
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
750 гягоди
about 250 млсок от касис/френско грозде (от около 400 g плодове)
600 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и почистете касиса, оставете да се отцеди и изстискайте сока от плодовете - отделете точно 250 ml. Измийте и почистете ягодите, оставете ги да се отцедят и ги нарежете на дребно.


Смесете ягодите, сока от касис и лимонената киселина в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес.


Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3 – 5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.


Свалете сладкото от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.