Измийте, почистете ягодите и ги нарежете ги на дребно. Претеглете 500 г. Обелете и нарежете кивито на дребно. Претеглете 500 г.
Смесете ягодите, кивито и Финес в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с. л. захар със съдържанието на пакетчетето Гелфикс Класик 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. След като кипне, конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу за около 5 минути.
Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране