Flag

Ябълков конфитюр с джанки и сайдер

6 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Една нетрадиционна комбинация, но с прекрасен резултат
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
400 гябълки
400 гджанки
1 кгзахар
200 млсайдер
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълкитена кубчета. Претеглете от тях точно 400 г. Измийте, обезкостете и нарежете джанкитена ситно. Претеглете 400 г.


Смесете плодовете в подходящ съд за варене и ги полейте с 200 мл ябълков сайдер. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.