Измийте, почистете и нарежете ягодите на ситно. Претеглете 250 г. Измийте френското грозде, оставете го да се отцеди добре и изронете зърната. Претеглете 200 г. Обелете лука, измийте лютата чушка и ги нарежете на малки кубчета.
Смесете ягодите, френското гроздето, лука, лютата чушка, червеното вино и оцета в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги разбъркайте добре в плодовата смес. Добавете дафиновия лист и захарта с канела Dr. Oetker. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Овкусете със солта и пипера. След като сместа кипне отново, чътнито трябва да ври 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете чътнито от котлона, извадете дафиновия лист и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, ги обърнете с капачката надолу за 5 мин.
Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране