за рецептата Ванилови къпкейкове „Великденско гнездо“
80 г | пшенично брашно |
1 пак. | бакпулвер Dr.Oetker |
40 г | краве масло |
20 г | захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
2 ч.л. | вода |
1 ч.л. | какао премиум Dr.Oetker |
175 г | краве масло |
175 г | захар |
1 с.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
3 бр. | яйца (размер M) |
175 г | пшенично брашно |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
200 г | краве масло |
25 г | пудра захар |
500 мл | прясно мляко |
1 пак. | Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker |
1 пак. | цветни захарни шрифтове Dr.Oetker |
1 с.л. | тъмен шоколад настърган |
12 бр. | цветни захарни яйца |
Пресейте брашно с бакпулвера в купа. Добавете маслото, захарта, ванилената захар и 1 с.л. вода. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, след това на висока степен. Размесете полученото тесто върху набрашнена повърхността на кора с дебелина 1/2 cm и изрежете великденски сладки. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава. Към остатъка от тестото добавете какаото и 1 с.л. вода и отново размесете добре, разточете втора кора и изрежете още великденски сладки. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 10 мин.
Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта, есенцията ванилия до получаването на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и постепенно го разбъркате в сместа. Разпределете сместа по равно във формите за мъфини. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 22 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстинат.
Украсете дребните сладки със захарен шрифт.
Разбийте маслото с пудрата захар на крем с помощта на миксер за 3 мин. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, оставете да изстине до стайна температура. Претеглете от него 150 г и лъжица по лъжица го добавяйте към маслото като разбърквате до получаването на хомогенен крем. Важно: маслото и пудингът трябва да са със стайна температура. Напълнете крема в шприц или пош с накрайник звезда (Ø около 12 mm) и оформете кръгообразни гнезда върху кексчетата. Съхранявайте къпкейковете в хладилник до сервирането им.
Преди сервиране поръсете с настърган шоколад, поставете захарните яйца и великденските сладки.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: