Flag

Кремообразни великденски къпкейкове

16 мъфини (/кексчета)
Леснa
60
Тези кексчета, гарнирани с кремообразни шоколадови яйца, ще се превърнат в хит на трапезата ви с наситения си шоколадов пандишпан и мекия шоколадов крем
Тези кексчета с богат шоколадов пандишпан, покрит с шоколадов маслен крем и великденски пръскачки са супер бързи и лесни за приготвяне.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ако не намирате Creme eggs, може да напълните обикновени шоколадови яйца с маскарпоне и плодове. Рецептата ще откриете тук.
Съвет за рецептата
Може да съхранявате кексчетата до 5 дни след изпичане в херметически затворен съд.
Съвет за рецептата
Ако ви е трудно да разрежете яйцата наполовина, опитайте да ги поставите в хладилника за 30 минути, за да стегнат.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
125 гбрашно
35 гкакао премиум Dr.Oetker
150 гзахар
1 с.л.бакпулвер Dr.Oetker
2,5 гсода бикарбонат Dr.Oetker
75 млолио (или зехтин)
1 бр.яйца (размер М)
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
125 млМътеница
За масления крем
90 гтъмен шоколад
125 гмасло (меко)
200 гпудра захар
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За декорация
8 бр.шоколадово яйце (с течен център - Creme Egg)
1 малкозахарни конфети Dr.Oetker
1 малкозахарни перли Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
1

Приготвяне на тестото

Загрейте предварително фурната до 180°C/160°C. 


Изсипете всички сухи съставки в голяма купа и ги разбъркайте. Направете кладенче в центъра и добавете олиото, есенцията ванилия, яйцата и мътеницата и разбийте заедно, докато се смесят напълно.


Разпределете сместа във форма за къпкейкове и печете 20-25 минути или докато тестото започне да изскача обратно при леко натискане. Оставете кексчетата да се охладят във формичките за 15 минути, след това ги извадете и ги поставете върху решетка, за да се охладят напълно.

2

Приготвяне на масления крем

Разтопете шоколада в микровълновата фурна за 20 секунди, като разбърквате от време на време. Оставете да се охлади за 10-15 минути, докато достигне стайна температура, но все още е течен.


Изсипете маслото в голяма купа и разбийте, докато получите гладка смес. 


Прибавете пудрата захар на 3 пъти. Добавете и есенцията ванилия, и разтопения шоколад. Ако кремът ви се стори прекалено твърд, добавете 1-2 чаени лъжички мляко, за да го разхлабите и след това разбийте на висока скорост, докато получите лек пухкав крем.

3

Декориране

След като вашите кексчета се охладят, поставете масления крем в пош, покрийте всяко кексче с крема и ги поръсете със захарните поръски. 


Разполовете шоколадовите яйцата наполовина, поставете половин яйце върху всяко кексче и го оставете да се изтича върху масления крем. 

Съвет за рецептата

  • Ако не намирате Creme eggs, може да напълните обикновени шоколадови яйца с маскарпоне и плодове. Рецептата ще откриете тук.
  • Може да съхранявате кексчетата до 5 дни след изпичане в херметически затворен съд.
  • Ако ви е трудно да разрежете яйцата наполовина, опитайте да ги поставите в хладилника за 30 минути, за да стегнат.