“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Туршия с печени зелени домати и чушки

Насладете се на разкошна вкусова комбинация с букет от любими зеленчуци и характерни подправки

6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Туршия с печени зелени домати и чушки

Продукти:

1 кг зелени домати (дребни)
3 кг червени чушки
1 стрък целина (листа)
1 бр. магданоз (връзка)
1 бр. чесън (глава)
1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 л. вода
300 мл оцет (задължително 6% или 9%)
150 г захар
0,75 кг моркови

preparation

Приготвяне

1

Измийте доматите и чушките. Запечете ги леко на фурна. Не ги белете след това. Обелете, измийте и нарежете морковите на колелца. Нарежете листата целина и магданоз на ситно. Отделете скилидките на чесъна и ги почистете. Подредете доматите, чушките, морковите, магданоза, целината и чесъна в предварително измити буркани.

2

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огън и я оставете да ври за 3-5 мин., като бъркате непрекъснато. 

3

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте още марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Обърнете ги с капачките надолу за 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.