Измийте и почистете зеления фасул. Ако прецените, че е необходимо, с белачка за
зеленчуци отстранете конците от двете страни на шушулката. Нарежете с дължина, колкото е височината на бурканите.
Разделете чесъна на скилидки и го обелете. Подредете зеления фасул вертикално в бурканите, като слагате във всеки буркан по 1-2 люти чушки и по няколко скилидки чесън, стръкове (или семена) копър и зърна черен пипер.
Смесете ½ пакет Пикант фикс (букет подправки) с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато.
Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте още марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага, обърнете ги с капачките надолу и оставете да изстинат в тази позиция. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране