“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Туршия с бамя

Разядка за зимно време

4 буркана ((700 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Туршия с бамя

Продукти:

3 кг бамя
10 бр. чесън
2 бр. лимони
1 бр. магданоз (връзка)
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
1,75 л. вода
1 пак. Пикант фикс - люта Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Измийте бамята и лимоните. Нарежете лимона на резенчета. Обелете и нарежете чесъна.

2

Напълнете бурканите с бамята, като между тях поставяте чесън и лимон.

3

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато.

4

След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.

5

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага