Flag

Туршия от червено цвекло в сладко-кисела марината

about 7 - 8 буркана ((370 мл))
Леснa
50
Перфектна за салата и допълнение към вечерята
Освен че е полезно, цвеклото е и много вкусен зеленчук. Може да се приготви по много начини, включително на туршия.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Използвайте ръкавици при работа с цвеклото, за да избегнете оцветяване на ръцете.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
15 бр.червено цвекло (средно големи глави)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и стерилизирайте 7 буркана с вместимост 400 г. и техните капачки. Измийте добре и изрежете крайчетата на цвеклото, но не прекалено близо до главата. Така ще отдели по-малко цвят при варенето.
 


Сварете цвеклото, докато омекне. След като е добре сварено, оставете цвеклото да изстине така, че да можете да работите с него. Отрежете крайчетата близо до главата и обелете внимателно коричката. Тя ще падне много лесно, само с леко притискане с пръсти. Не е необходимо да белите цвеклото с нож.

2

Нарежете цвеклото на шайби и ги подредете в бурканите. Сварете Пикант фикса според указанието на опаковката. Залейте цвеклото с горещата марината и затворете плътно с капачките.


Докато изстиват, капачките ще се вакумират, не е нужно да объщате бурканите. Ако искате да сте сигурни, че туршията ще издържи по-дълго, можете да сварите бурканите с цвеклото за 2-3 мин, за да се стерилизират. При стерилизирането (варенето), бурканите трябва да са покрити с вода над капачката.


Тази чудесна рецепта е споделена с нас от Таня Донева. Нейният кулинарен блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов може да последвате в инстаграм и фейсбук.

Съвет за рецептата

  • Използвайте ръкавици при работа с цвеклото, за да избегнете оцветяване на ръцете.