“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Печени камби със сладко-кисела марината

Ще се изненадате колко лесно се приготвят, а вкусът им е повече от впечатляващ

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Печени камби със сладко-кисела марината

Продукти:

5 кг камби
500 г карфиол (малка глава)
500 г моркови
60 - 70 мл олио
60 - 70 мл оцет
2 с.л. готварска сол
3 - 4 с.л. захар

За маринатата:

1 пак. Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
150 г захар
1,75 л. вода
300 мл оцет (задължително от 6% или 9%)

preparation

Приготвяне

1
pecheni kambi ss sladko kisela marinata

Измийте камбите и премахнете дръжките и семената. Почистете морковите и карфиола и ги нарежете на малки парчета. Подредете камбите с отворите нагоре в големи тави и ги напълнете с парчета карфиол и моркови. Полейте зеленчуците на тънка струйка с олиото и оцета и поръсете със сол и захар, поставете тавите във фурната. Печете 25-30 минути на 200°С, докато зеленчуците омекнат и леко се зачервят отгоре.

2

Пригответе маринатата според указанието на опаковката, като опитате и доовкусите, ако сметнете за необходимо. Подредете запечените камби в бурканите и ги залейте с горещата марината. Затворете плътно с капачките. Съхранявайте туршията на хладно.

3

Съвет

Туршията да се консумира в рамките на 3 месеца след приготвянето, защото олиото може да промени вкуса си.

4

Последвайте Таня Донева от блога Вкусното ми Хоби със Страст и Любов.