Flag

Нетрадиционен конфитюр от ягоди и чушки

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Сладко-киселите ягоди се смесват със сладките червени чушки, за да се превърнат в нетрадиционен конфитюр.
Свикнали сме, когато чуем конфитюр, да си мислим за плодове, но опитвали ли сте конфитюр с ягоди и червени чушки? Ще се изненадате от приятния вкус.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гягоди
500 гчушки червени
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Почистете и измийте ягодите. Пасирайте ги в подходящ съд за варене. Претеглете точно 500 г. Измийте червените чушки и ги накълцайте на много ситно. Претеглете точно 500 г.

2

В подходящ съд за варене смесете ягодите и чушките. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовата смес, като разбъркате много добре. 

Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната.

3

Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 мин.