Flag

Мариновани перлени лукчета

2 - 3 буркана ((700 мл))
Леснa
60
Хрупкава и освежаваща гарнитура, особено подходяща за печени меса
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кглук (арпаджик)
3 с.л.сол
5 - 6 ч.л.синапени семена
2 - 3 бр.люти чушки (по желание)
2 - 4 бр.дафинов лист
5 гчерен пипер (на зърна)
0,5 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
850 млвода
150 млоцет (ябълков - от 6% или 9%)
60 гзахар
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Отрежете брадичките на лукчетата и ги сложете в тенджера с вода. Кипнете лукчетата за няколко минути, след това отцедете водата, оставете да изстинат, докато можете да ги пипате. Обелете ги и ги сложете в купа заедно със солта. Объркайте добре и оставете да престоят 8-12 ч. 
 
Изплакнете лукчетата от солта, сложете ги в гевгир и оставете да се отцедят добре. Подредете ги в буркани, като добавите във всеки от тях синапени семена, люта чушка, зрънца черен пипер и дафинов лист.

2

Смесете ½ пакет Пикант фикс (сладко-кисела) с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. 

Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте още марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага, обърнете ги с капачките надолу и оставете да изстинат в тази позиция. Съхранявайте на тъмно и хладно място.