“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малинов конфитюр с бананов аромат

Малини и банани в конфитюр и филийка с масло - чудна закуска

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малинов конфитюр с бананов аромат

Продукти:

600 г малини
350 г банани
50 мл ром (бял)
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Претеглете 600 г замразени малини, оставете ги да се размразят и не ги отцеждайте от сока. Обелете бананите, нарежете ги на кубчета и претеглете 350 г.

Смесете малините, бананите, рома и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.