Flag

Конфитюр с различни червени плодове

6 буркана ((200 мл))
Средно ниво на сложност
40
Аромат на ванилия, малини, боровинки, къпини, фрeнско грозде и ягоди
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
200 гмалини
200 гборовинки
200 гкъпини
200 ггрозде (червено френско)
200 гягоди
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте, почистете и отцедете плодовете. Претеглете по 200 г от всеки вид.

2

Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар, бурбонската ванилова захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.