“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от ягоди и малини

Комбинация от червено: малини и ягоди

about 5 буркана ((200 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от ягоди и малини

Продукти:

500 г ягоди
400 г малини
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте ягодите, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 500 г. Почистете и изплакнете малините. Оставете да се отцедят и претеглете 400 г. Смесете плодовете в подходящ за варене съд и ги пасирайте. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовете. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и бурбонксата ванилова захар и разбъркайте добре. След като конфитюрът кипне отново, оставете да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Разпределете конфитюра в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация