Измийте, почистете и отцедете добре ягодите. Претеглете 500 г. Измийте и почистете мангото. Нарежете ги на ситно и претеглете точно 500 г.
Смесете плодовете в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдаржанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври на средна температура при непрекъснато бъркане. Докато бъркате прибавете пакетчето със захар с канела и черен пипер. След завиране прибавете и останалата захар. След като кипне конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране