“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр от малини и боровинки с ванилов вкус

Ароматен конфитюр с диви плодове и бурбонска ванилова захар

about 5 буркана ((200 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр от малини и боровинки с ванилов вкус

Продукти:

600 г боровинки
400 г малини
500 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте, почистете и отцедете плодовете. Претеглете 600 г боровинки и 400 г малини. Поставете в подходящ съд за варене плодовете. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и бурбонската ванилова захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация