“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хрупкави кисели краставички

Хрупкави и сочни краставички

about 6 - 7 буркана ((700 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хрупкави кисели краставички

Продукти:

2,5 кг корнишони
375 г лук
1,75 л. вода
300 мл оцет (6% или 9%)
150 г захар
1 пак. консервант Dr.Oetker
about 5 - 10 г сол
about 15 г копър (стрък)
1 бр. моркови
about 5 г пипер (черен на зърна)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и почистете корнишоните, залейте ги със солена саламура (на1 л вода – 75 г сол). Оставете ги да престоят 12-24 часа на хладно място, след което ги измийте и подсушете.

Подредете плътно корнишоните заедно с нарязаните лукчета и моркови, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер в предварително измитите буркани. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато и прибавете консерванта. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината,ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте ги на тъмно и хладно място!