Flag

Ванилови къпкейкове „Великденско гнездо“

12 мъфини (/кексчета)
Леснa
60
Ванилов маслен крем върху ароматно кексче
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
80 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
40 гкраве масло
20 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 ч.л.вода
1 ч.л.какао премиум Dr.Oetker
Кексово тесто
175 гкраве масло
175 гзахар
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
3 бр.яйца (размер M)
175 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Крем
200 гкраве масло
25 гпудра захар
500 млпрясно мляко
1 пак.Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Украса
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 с.л.тъмен шоколад настърган
12 бр.цветни захарни яйца
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1

Маслено тесто

Пресейте брашно с бакпулвера в купа. Добавете маслото, захарта, ванилената захар и 1 с.л. вода. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, след това на висока степен. Размесете полученото тесто върху набрашнена повърхността на кора с дебелина 1/2 cm и изрежете великденски сладки. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава. Към остатъка от тестото добавете какаото и 1 с.л. вода и отново размесете добре, разточете втора кора и изрежете още великденски сладки. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 10 мин.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта, есенцията ванилия до получаването на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и постепенно го разбъркате в сместа. Разпределете сместа по равно във формите за мъфини. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 22 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстинат.

3

Украса

Украсете дребните сладки със захарен шрифт.

4

Крем

 Разбийте маслото с пудрата захар на крем с помощта на миксер за 3 мин. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, оставете да изстине до стайна температура. Претеглете от него 150 г и лъжица по лъжица го добавяйте към маслото като разбърквате до получаването на хомогенен крем. Важно: маслото и пудингът трябва да са със стайна температура. Напълнете крема в шприц или пош с накрайник звезда (Ø около 12 mm) и оформете кръгообразни гнезда върху кексчетата. Съхранявайте къпкейковете в хладилник до сервирането им.


Преди сервиране поръсете с настърган шоколад, поставете захарните яйца и великденските сладки.