Измийте и почистете гроздето, след това откъснете зърната от чепките. Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Подредете в предварително измити буркани, като редувате продуктите. Сложете по едно-две стръкчета розмарин и ако желаете – по един лозов лист във всеки буркан.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. Залейте подготвените буркани с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте на хладно и тъмно място.
Тази рецепта споделя с нас Луиз от кулинарния блог Salted Lemons. За още интересни рецепти може да я последвате във фейсбук и инстаграм.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране