Обелете цвеклото и го настържете на едро. Сложете в тенджера, добавете ябълките и гответе за около 5 минути, докато омекнат. Оставете настрана и ги пасирайте с пасатор. Добавете лимоновия сок, лимонената киселина и съдържанието на пакетчето Gelfix 2:1, предварително смесено с 2 супени лъжици захар, и гответе за около 1 минута при непрекъснато бъркане. Добавете останалата част от захарта, оставете да заври и гответе още поне 5 минути.
Направете тест за желиране: Поставете 1-2 супени лъжици от сладкото в чиния. Ако след изстиване не е много твърдо, добавете към сместа 2 равни лъжички Лимонена киселина Dr. Oetker, кипнете за кратко и повторете теста.
Отстранете пяната и веднага напълнете готовите буркани до ръба. Затворете бурканите, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране