Обелете и нарежете на ситно лука. Измийте ябълките, без да ги белите, нарежете ги на четвъртинки, а след това ги нарежете на много ситни кубчета. Обелете джинджифила и го настържете на ситно. Преварете бурканите и винтовите капачки или ги изплакнете с много гореща вода.
Смесете 2 с.л. от захарта със съдържанието на пакетчето Гелфикс и разбъркайте, за да се смесят. Към сместа добавете лука, кубчетата ябълка, ябълковия сок, джинджифила, ябълковия оцет в голяма тенджера. Оставете всичко да заври и добавете останалата захар. След като отново кипне, гответе 3-5 минути, като разбърквате от време на време. Подправете чътнито с чилито и сол.
Веднага напълнете чътнито в подготвените буркани до ръба, затворете ги с капачките, веднага ги обърнете и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране