Обелете и нарежете на ситно лука. Измийте ябълките, без да ги белите, нарежете ги на четвъртинки, а след това ги нарежете на много ситни кубчета. Обелете джинджифила и го настържете на ситно. Преварете бурканите и завинтете капачките или ги изплакнете с много гореща вода.
Поставете лука, кубчетата ябълка, ябълковия сок, джинджифила, ябълковия оцет, захарта и Гелфикса в голяма тенджера. Оставете всичко да заври и гответе 3-5 минути, като разбърквате от време на време. Подправете чътнито с чилито и сол.
Веднага напълнете чътните в подготвените буркани до ръба, затворете ги с капачките, веднага ги обърнете и ги оставете да престоят така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Приготвяне:40 about 4 буркана ((200 мл))