Flag

Конфитюр от горски ягоди

4 буркана ((200 мл))
Леснa
30
Толкова лесна и вкусна рецепта за ароматно сладко, с което да гарнирате любимите ви десерти
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
700 гягоди
300 гягоди (горски)
150 млвода
250 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Измийте и стерилизирайте 4 бурканчета с вместимост 200-220 мл. Смесете двата вида ягоди, прибавете водата и захарта. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес.

Разбъркайте добре и сварете за 20-25 минути на тих огън, докато ягодите омекнат. Изсипете топлия конфитюр в бурканчетата и затворете с винтови капачки. Може да се консумира ведната, след като изстине напълно.

2

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.