За тестото изпечете 50 г половинки орехи в незалепващ тиган без мазнина и оставете да се охладят в чиния. След това нарежете ядките на ситно. Нарежете марципана на малки парченца.
В купа смесете брашното и бакпулвера. Добавете останалите съставки, заедно със смлените ядки и марципана, и омесете всичко с миксер (кука за тесто) първо на най-ниската скорост, след това на най-високата скорост, докато се образува гладко тесто. Разделете тестото на приблизително 4 равни части и оформете всяка на руло с диаметър 3 см. Покрийте рулата и ги охладете в хладилник за поне 2 часа.
Постелете тава с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 180 градуса (160 с вентилатор).
Нарежете рулцата тесто на филийки с дебелина приблизително 0.5 см и ги поставете върху тавата за печене, като оставите известно разстояние между тях. Поставете половинките орехи върху филийките и притиснете. Изпечете орехово-марципановите бисквитки в средата на фурната за около 12 минути.
Позиция на решетката: в средата
Прехвърлете бисквитките с орехи и марципан върху решетка, като използвате хартия за печене, и ги оставете да се охладят. Бисквитки са най-вкусни пресни.
Свързани рецепти
печене
печене
печене