Flag

Великденски чийзкейк мъфини

12 порции (/дози)
Леснa
40
Тези мъфини са толкова кремообразни - истинска наслада на вашата великденска трапеза
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За бисквитената основа
100 гмасло
100 гбисквити маслени, пълнозърнести
За чийзкейка
200 гсирене крема
250 гмаскарпоне (80% масленост)
150 гсирене крема (60% масленост)
125 гпудра захар
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
2 бр.яйца размер М
3 с.л.лимонов сок
За декориране
25 гшамфъстък накълцан
1 пак.Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
about 100 гмалини
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Великденски шоколадови декорации - зайчета и яйчица
1

Предварителна подготовка

Поставете хартиени или силиконови чашки във форми за мъфини. Загрейте предварително фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: about 160 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 140 °C

2

Приготвяне на основата

За основа разтопете маслото на среден огън в тенджера. Поставете маслените бисквити в плик за фризер, затворете го и с точилка ги натрошете на трохи. Разбъркайте ги в разтопеното масло. Разпределете сместа във формичките и притиснете добре. Оставете да изстине.

3

Приготвяне на чийзкейк крема

В купа разбийте крема сиренето, маскарпонето, пудрата захар, есенцията ванилия, яйцата и лимоновия сок. Разпределете сместа във формичките и изпечете мъфините.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 35 Minutes


Оставете ги да се охладят за 10 минути. Извадете мъфините от формата и ги оставете да изстинат върху решетка.

4

Декориране

Поръсете шамфъстъка върху всеки мъфин и поставете по 1-2 шоколадови зайчета. Поставете по няколко малинки отгоре непосредствено преди сервиране.