“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодов мармалад с грейпфрут

Класически ягодов мармалад, освежен с грейпфрут

6 буркана ((200 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодов мармалад с грейпфрут

Продукти:

500 г ягоди
500 г грейпфрути (обелени)
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на малки парченца и претеглете 500 г. Обелете грейпфрута и почистете белите ципи. Претеглете 500 г със сока, получен при беленето.

2

Смесете ягодите и грейпфрута в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Мармаладът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута.

3

Свалете мармалада от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.