Flag

Туршия от грозде с розмарин и розов лук

6 буркана ((370 мл))
Леснa
30
Апетитна туршия с различни видове грозде и приятен привкус на розмарин и лук
Ако досега не сте опитвали туршия от грозде, сте пропуснали много 🍇 Добрата новина е, че тази чудесна рецепта пасва на всякакви сортове грозде. Колкото по-цветно, толкова по-добре.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2 кггрозде
about 3 - 4 бр.лук (розов)
50 грозмарин
about 5 - 6 бр.лозови листа (по желание)
За маринатата
1 бр.Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
Picture - Пикант фикс - букет подправки Dr.Oetker
1

Подготовка

Измийте и почистете гроздето, след това откъснете зърната от чепките. Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Подредете в предварително измити буркани, като редувате продуктите. Сложете по едно-две стръкчета розмарин и ако желаете – по един лозов лист във всеки буркан.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. Залейте подготвените буркани с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Съхранявайте на хладно и тъмно място. 


Тази рецепта споделя с нас Луиз от кулинарния блог Salted Lemons. За още интересни рецепти може да я последвате във фейсбук и инстаграм.